För att din frisörsax ska hålla länge behöver du ta väl hand om den, det gör du genom att följa nedanstående 2 steg var gång du använt din sax.


Steg 1:

Det du behöver göra efter var dag när du klippt klart är att torka rent saxen med en fiberduk förslagsvis en sådan som du putsar glasögon med. Skulle det vara så att din sax är riktigt smutsig går det bra att skölja den under rinnande vatten för att sedan torka den riktigt ren och olja in hela saxen, glöm inte att olja in även skären.

Steg 2:


Efter att du torkat saxen ren i steg 1 ovan droppar du en droppe olja precis vid skruven och arbetar in den i saxen genom att klippa ett par gånger i luften. Det gör att din sax kommer hålla sig i gott skick och vara lätt att klippa med.


Skruven


Mitt på saxen sitter den en liten skruv som håller ihop saxen. Skruven är korrekt inställd från fabrik och behöver ytterst sällan justeras. När saxen monteras säkerställer tillverkaren att skärens klippvinkel är optimal för saxen och att skären löper rätt så att saxens skär inte skadas vid användning. Om skruven lossas kommer grundinställningen ändras och saxen inte längre fungera optimalt och risken för att skada skären ökar.


För att säkerställa att din sax är optimalt inställd så följer du bara nedanstående 4 steg.


Steg 1:

Börja med att testa att saxen löper lätt och att den stänger sig jämt.


Steg 2:

Spetsarna får inte stänga förbi varandra.


Steg 3:

Spetsarna får inte heller stänga precis över varandra.


Steg 4:

Säkerställ att spetsarna stannar en bit ifrån varandra saxen är "stängd".Om din sax stänger som i steg 4 så är den rätt justerad och kommer klippa optimalt, om din sax inte klipper som i steg 4 ber vi dig kontakta vår kundtjänst för hjälp.